Morkų (Daucus carota) ištrauka šalto spaudimo saulėgrąžų aliejuje.
Ištrauka, fitolis arba maceratas - tai aliejus, kuriame tam tikrą laiką buvo mirkyti (maceruoti) augalai. Augalai paprastai užpilami šalto spaudimo aliejumi, kuris per laiką perima veikliąsias augalų medžiagas. Fitoliai dedami į masažinius aliejus, kremus, naudojami mišiniuose su kitais kosmetiniais aliejais, juos taip pat galima tepti tiesiog ant odos.
Morkų aliejus turtingas vitaminais A, E, D, K, C, B, beta karotinu. Labai stiprus antioksidantas, turi antiseptinių, atpalaidauojančių, dezinfekavimo, stimuliuojančių savybių. Apžvelkime visas savybes smulkiau:
- Odos priežiūra. Geriausia ką galite duoti savo odai, tai morkų aliejus. Beta karotinas bei vit A padeda apsaugoti jūsų odą nuo saulės daromos žalos, išlaiko odą stangresnę ir suteikia jai spinduliavimo, duoda lengvą bronzinį atspalvį. Dėl savo natūralios spavos, puikus įdegio aliejus, naudojamas prieš ir po saulės vonių, nutolindamas senėjimo procesus. Jis taip pat naudojamas sumažinti odos bėrimus, egzemos paveiktai odai ir kt problemas. Rekomenduojama šio aliejaus naudoti iki 20% mišiniuose su kitais kosmetiniais aliejais, nes vienas dažo odą. Grynas įtrintas į odą palieka oranžinį atspalvį, tačiau po kelių minučių įsigeria į odą ir nepalieka jokių žymių.
- Plaukų priežiūra. Morkų sėklų aliejus yra ne vien "stebuklas" odos priežiūrai, bet ir galvos odai, skatindamas plaukų augimą. Jis gali išspręsti išssišakojusių galiukų problemas, sušvelninti plaukus, suteikiant jiems blizgesio. Plaukų kaukę reiktų daryti kas 4 dienas ir geriausiai pasiskirsto pašildytas morkų aliejus.
- Antioksidantas. Morkų aliejus yra turtingas karotinoidų, kurie gamina stiprius antioksidantus. Jis sukelia ląstelių augimą ir yra naudojami daugelyje kosmetikos produktų dėl atjauninančių ir gydomųjų savybių.
- Stimuliatorius. Morkų aliejus stimuliuoja kraujo apytaką ir stiprina organizmo medžiagų apykaitos veiklą. Tiesą sakant, jis stimuliuoja kraujo tekėjimą per menstruacijas, todėl visą procesas palengvėja, tampa reguliarius ir neskausmingas. Morkų aliejus taip pat stimuliuoja hormonų sekreciją ir veikia smegenų funkcijas, leidžia pasijusti budresniems ir aktyvesniems.
- Antiseptikas. Morkų aliejus yra žinomas, kaip vaistas nuo žaizdų, infekcijų, netgi nuo stabligės. Aliejus naudojamas tiesiai ant žaizdų, kurios naikina infekcijas ir taip pagreitina gyjimą.
Kilmė: Europa
Informacija yra pažintinė ir pateikiama šviečiamaisiais tikslais; norėdami įsigytus produktus naudoti gydymui, būtinai pasitarkite su specialistais!